Zoeksnor Kleurrijke Plaatsen


Dag puzzelaars, de door mij bedoelde kleurrijke plaatsen:

1. Blackpool (Engeland)
2. Roodkerk (Friesland)
3. Groenekan (Utrecht)
4. Santa Rosa (Californië, USA)
5. Azul (Argentinië)
Over het gebruik van UL voor de Leidse universiteit was in het gastenboek enige discussie. Maar zoekend op internet naar ‘UL’ kwam ik vrijwel meteen bij dit logo / deze universiteit terecht.
6. Blauwkapel (Utrecht)
7. Braunschweig (Duitsland)
8. Redcross (Ierland)
Petje af voor degenen die Red Cross (North Carolina of Louisiana, USA) vonden. Je moest wel heel goed zoeken om die te vinden, en uiteraard heb ik die ook goed gerekend. Is zelfs beter dan de Ierse, want Red Cross en niet Redcross.
9. Oranjewoud (Friesland)
10. Baton Rouge (Louisiana, USA)
11. Grünberg (Duitsland)
Grunberg, door veel puzzelaars ingestuurd, is niet goed; de kleur is grün, en de plaats heet Grünberg. Ik had daarom de schrijver twee duidelijke stippen op zijn voorhoofd gegeven.
12. Roth (Duitsland)
Rothwald heb ik niet goed gerekend. Roth is de naam van een (aantal) plaats(en), en er was geen aanwijzing dat het bos in het Duits vertaald moest worden.
13. Geelbroek (Drenthe)
14. Greenford (Engeland)
15. Bordeaux (Frankrijk)
16. Whitehaven (Engeland)
Nogal wat inzendingen met White Harbo(u)r (en een enkeling had Whiteport; kon ik alleen vinden als witte port). Maar White Harbor is een fictieve plaats in Game of Thrones. En ook hier geen aanwijzing dat haven in het Engels moest worden vertaald.

Kortom, er waren nogal wat valkuilen, maar niettemin kwamen er veel oplossingen binnen, vaak vergezeld van waarderende woorden, waarvoor mijn dank.

Het lot heeft uit de inzenders met alle 16 goed Nan Ünsal gekozen, die ontvangt de boekenbon van € 17,50. De bon van € 12,50 is voor Jan Zweers, die overigens ook alles goed had.
Gefeliciteerd allebei!

Volgende week komt er weer een ZoekSnor van Zoeker!

Marietje