Sudokrypto Xtra 25

Hier is mijn tweede sudokugram/sudokrypto. Het laatste eerbetoon aan Hans van den Brink/Martine van Maaskant en Louis Kesteloo. Deze keer iets meer het accent op Louis. De stijl is meer à la Louis, de dubbele sudoku is à la Hans.

Omdat nummer 24 geen problemen opleverde is deze m.i. iets moeilijker, maar ik laat me graag tegenspreken. Bij deze opgave krijgen jullie geen letters cadeau. De in te vullen woorden zijn hoofdzakelijk parate kennis en voor iedereen te vinden. Een enkele keer zult u in het woordenboek of Wikipedia moeten snuffelen.
Ik ben benieuwd naar uw reacties op deze puzzel!

Foutloze inzendingen maken kans op een boekenbon van €15, terwijl alle inzenders mee loten voor eentje van €10. Inzenders die er niet in slagen het diagram op te lossen, maar wel de gezochte woorden insturen, dingen ook mee naar die tweede prijs maar zij moeten dan wel alle woorden goed hebben, ook de diagonale woorden. Van degenen die meer dan een oplossing insturen, telt alleen de eerste inzending.

Oplossingen kunt u tot en met 30 augustus (u krijgt een weekje extra) inzenden naar sudokrypto@jasperscryptogrammensite.nl

Ik wens iedereen weer veel piekerplezier!

Leonie van Loosduinen