Myopogram 216


Nogal wat inzenders meenden dat de verlenging van de inzendtermijn wegens vakantietijd voor hen bedoeld was maar ik was er aan het eind van de reguliere inzendtermijn om vakantieredenen zelf niet. Vandaar. Dank overigens voor de vele goede vakantie- en zomerwensen.
Bij de vrijwel 100 inzendingen (bravo!) zag ik een paar foutjes: H9, ‘dundoek’ leverde een keer ‘holdoek’(?) op en daardoor werd V6 ‘clip’ i.p.v. ‘knop’. Eén oplosser liet deze beide woorden leeg en stuurde drie kwartier na plaatsing toch maar in omdat hij ze kennelijk te moeilijk vond en dat in de zes weken erna niet meer zag veranderen.
Verder zag ik bij V31 een keer ‘randgevel’ i.p.v. ‘randgeval’ en V36 ‘Bonanna’ i.p.v. ‘Bonanza’. Omdat deze tikfouten (?) beide rechtsonder in dezelfde puzzel zaten was er mogelijk een diepere oorzaak.
Meer foutjes zag ik bij V3 waar in plaats van het gevraagde bedrag (‘zo’n bedrag’), ‘collectegeld’ dus, nogal eens ‘collecterend’ werd ingevuld.
Nadat ik eerst nog even gemeld wil hebben dat bij H16 één keer de vruchten ‘graag’ i.p.v. ‘ervan’ geplukt werden kom ik bij V41 waar ik oorspronkelijk ‘ark’ als oplossing wilde zien. Om de puzzelaars bij de vissen weg te houden besloot ik op het laatste moment het woord ‘Welvarend’ voor de omschrijving te zetten. Pas later begreep ik dat ik daarmee de ‘aak’ ook tot top-kanshebber had gemaakt. U kent ze wel, die op de rivier varende schepen met een auto op het dak. Er zit dus niets anders op dan beide varianten goed te keuren.
De door mij beoogde oplossingen, inclusief het eveneens goed gerekende alternatief, zijn:

Hor.: 7.casinobezoek 9.dundoek (ijl-goed=dun-doek) 13.modelcontract 14.pur sang (twee betek.) 15.de vruchten ervan plukken 17.regeleinde 18.apenfamilie 20.brouwerij (lager=bier) 22.kop-en-schotel (je ziet een kattenkop boven een schotel) 25.iemand de rekening sturen 29.winterdip 31.routinewerk 33.etappewinst 35.inbraak 37.geldlener 38.grijpfunctie 39.vogelei 40.onvoldaan 42.sok (oude sok) 43.kranig (kraan=tap) 44.liftkracht (kracht=medewerker)

Vert.: 1.warmteleer (sporten=ladder) 2.kindermenu 3.collectegeld 4.de kosten rijzen de pan uit 5.voetenwerk (Ver-stappen) 6.knop (oorlel-oorbel; knop = kleine oorbel) 8.klapraampje 9.dat was een rib uit mijn lijf 10.oorwurm 11.kwakkelweer 12.agente 16.paf 19.ach 21.Ohm 23.cognitief 24.ootje 26.ex-werkgever 27.aangeslagen 28.nakijkwerk 30.powerpop 31.randgeval (rand=munt in Z-Afrika) 32.elastisch (figuurlijk rekbaar) 34.aalvlug (een aal kronkelt) 36.Bonanza (twee betek.) 41.ark/aak

Bij de computergestuurde loting bleek dat als winnaars van M216 uit de bus kwamen: Gemma Willems & Lex van Zimmeren uit Babylonienbroek die dus de boekenbon van € 17,50 krijgen. Rob van Merm uit het Franse Lougratte won de tweede prijs, de boekenbon van € 12,50.

Hartelijk dank aan alle inzenders!! 😊
Traditioneel is er aan het einde van het seizoen ook weer dank voor Aad van de Wetering wiens Diagram-programma toch wel heel handig is en, last but not least, voor Anita Kuklinski die telkens weer de puzzel keurig bewerkt en op de site zet.

Bij leven en welzijn zien we elkaar weer aan de andere kant van de zomer!

M Y \O/ \O/ P