dpgram 38


Verdraaid goed geeft stof tot nadenken

Beste puzzelaars,

Voor een ieder die van deskundig gevulde vakken houdt dezer dagen is hier dpgram 38
Deze keer gepresenteerd in zacht-oranje, niet bedoeld als hommage aan het koningshuis, maar meer als een wat vrolijker accent in deze donkere dagen, het ziet er allemaal zo doods en grijs uit anders. Verstokte republikeinen hoeven zich dus geen zorgen te maken.

Na de uitkomst van het vorige dpgram zult u nu zéker van goeden huize moeten komen om een vlekkeloos resultaat te boeken. Ik daag u uit!

Een dpgram is een crypto waarin vrijwel alles wat denkbaar is binnen het betamelijke, te berde kan worden gebracht, ratatouille voor andersdenkenden.
De gebruikte woorden worden gespiegeld aan de meest gangbare bronnen zoals de e-DvD, de woordenlijst van de Nederlandse Taalunie en Ensie. Een in de opgave gebruikte hoofdletter wordt bij invulling romein, koppeltekens en accenten worden genegeerd.

Uw oplossingen, al dan niet voorzien van commentaar, of alleen maar een commentaar, worden met een warm hart ontvangen. Zij dragen al dan niet bij aan de voldoening over mijn inspanning en vergroten vaak met stappen mijn voortschrijdend inzicht.
Een bevestiging van ontvangst binnen afzienbare tijd behoort tot de standaardprocedure.

Na loting onder de inzenders met geen, of de minste, fouten, wordt een boekenbon van € 17,50 geschonken. Datzelfde gebeurt daarna nog onder de overige inzenders, hier betreft het een boekenbon van € 12,50.
Direct na de trekking worden de bonnen als e-card naar het mailadres van de winnaars verzonden.

Stuur uw oplossingen in een gangbare filevorm(ing) naar:

dpgram@jasperscryptogrammensite.nl

Na zondag19 februari 2023 is de inzendtermijn gesloten

Geniet ondertussen van geinig voor weinig!

Dirk Pronk